متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/01/30
  • - تعداد بازدید: 30
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

چگونه از خرما نگهداری کنیم؟

چگونه از خرما نگهداری کنیم؟

خرمــا از محصولات مهــم کشــاورزی در ایران اســت کــه بــا داشــتن میــزان قنــد بالا، مقادیــر مناســبی از ویتامین هــا و مــواد معدنــی می تواند به عنــوان غــذای اصلــی به شمار رود.

مراحل رشد میوه خرما شامل خلال یا خارک، رطب و تمر یا خرما می باشد. خرما در مراحل اولیه رشد به دلیل رطوبت بالا فسادپذیرتر می باشد.

 

میوه خرما طی سه مرحله ی رشد خود براساس شرایط آب و هوایی و شرایط بازار قابل برداشت و مصرف هستند.

خرما را می توان براساس بافت و شکل ظاهری به سه دسته نرم، نیمه خشک و خشک تقسیم بندی کرد. به منظور نگهداری طولانی مدت خرما فرایند رطوبت گیری یا خشک کردن بر روی آن ها صورت می گیرد این امر موجب جلوگیری از فساد میکروبی از جمله ترشیدگی در خرما می شود.

بعنوان مثال رطــب مضافتــی بایــد بلافاصلــه پــس از برداشــت مصــرف و یــا اینکــه بــا روش مناســبی نگهــداری شود در غیــر ایــن صــورت در اثــر فعالیــت میکروب هــا (از جمله قارچ هــا) دچــار ترشــیدگی می گردند.

ترشــیدگی در اثــر تبدیـل قنـد موجـود در خرما بـه اسـید صـورت می گیـرد. بنابرایـن بـرای نگهـداری و حمـل و نقـل رطـب مضافتـی از دمـای پائیـن اسـتفاده می شـود.

بسته بندی مناسب خرما از جمله عوامل موثر دیگر در نگهداری طولانی مدت خرما می باشد. بسته بندی موجب حفاظت محصول در برابر آسیب های ناشی از جابه جایی، رطوبت،گردوغبار،آفات و... می گردد.

خرما از جمله محصولاتی است که به راحتی رطوبت محیط را جذب می کند بنابراین بسته بندی مناسب نقش مهمی در عمر نگهداری محصول دارد.

از جمله بسته بندی های معمول می توان به کیسه های پلاستیکی از جنس پلی اتیلن، دوخت کیسه و قراردادن کیسه در کارتن هـای کوچک، چیدن خرما در ظروف یکبار مـصرف و بـه کـارگیری پوشـش سلوفان (سلوفان کش) و بسته بندی تحت خلاء مخصوص اشاره کرد.

خرما را می توان بر اساس میزان رطوبت در دمای محیط و یخچال نگهداری کرد. خرماهای خشک را در دمای محیط به دور از نور مستقیم خورشید و در جای خشک باید نگهداری کرد در حالی که خرماهای نرم به منظور نگهداری طولانی مدت باید در شرایط یخچال یا فریزر نگهداری شوند.

از نظر بهداشتی توصیه می گردد خرما را قبل از استفاده با آب شستشو دهیم.

" الهام باباعلی" کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 39800
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید